Ongedierte in uw huis of bedrijf in Enschede

Ongedierte bestrijding in de omgeving van Enschede

U weet het vast uit uw eigen woning of bedrijf in Enschede of Twente: in onze regio barst het van het ongedierte. In de media kunnen we lezen dat de plaag van ongedierte als ratten, muizen, wespen mollen maar ook allerlei insecten ligt aan de mix van veel natuur in Enschede en het vele beschikbare voedsel dat op straat ligt. In mindere mate ligt het ook aan de schommelingen in ons klimaat van de laatste jaren, waardoor sommige plaagdieren opeens massaal worden geboren.

Leuk en aardig, die verklaringen, maar hoe kom ik van ongedierte af in mijn huis in Enschede, zal u zich afvragen. Want u zal genoeg hebben van die muizen, zilvervisjes of steenmarters, die vieze, onhygiënische ziekteverspreiders zijn die voor irritatie, stank en schade kunnen zorgen.  In de regel zijn uw keuzes: ongedierte vangen, verjagen of bestrijden. Daarnaast is de andere keuze: zelf ongedierte aanpakken of een specialist inschakelen?

Ongedierte vangen, verjagen of bestrijden in Enschede: bedrijf inhuren of zelf doen?

In deze tijd waarin dierenwelzijn erg actueel is, zal u zich afvragen of ongedierte als duiven, muizen of marters misschien op een vriendelijke manier kunnen worden gevangen of verjaagd. Een heel nobel streven, maar helaas niet altijd werkbaar in de praktijk.

Dieren zoals muizen of mollen kan u bijvoorbeeld proberen te vangen in speciaal daarvoor bestemde kooi, maar als u ze kilometers verderop vrij laat in een bos of weiland, kunnen ze gewoon de weg terug vinden naar hun nest. Bovendien levert een kooi soms zoveel stress op dat ze door de schrik komen te overlijden.

Ook populaire middelen voor het verjagen van ongedierte als ultrasone geluidskastjes die u in het stopcontact kan steken zijn niet altijd effectief. Verschillende soorten ongedierte wennen na enkele dagen aan dit hinderlijke geluid en blijven dan alsnog gebonden aan hun nest.

Verder staan er op internet allerlei ‘grootmoeders tips’, maar er wordt niet bij genoemd dat veel ongedierte resistent of ongevoelig is voor verschillende puur-natuur-middeltjes. Ook is een aanpak met zout, azijn of koffiedrab nooit de garantie dat een heel nest in één keer weg is, vaak betreft het een korte termijn-succesje.

Professionele ongediertebestrijding in Enschede: doen of niet doen?

Een ervaren ongediertebestrijder in Enschede voor de overlast van wespen, houtwormen, bedwantsen, vlooien of kakkerlakken vraagt natuurlijk om een investering. Wel is het in Enschede, waar het ongedierte welig tiert, ideaal om iemand met diploma’s en certificaten op een snelle manier uw problemen te laten oplossen.

Een ervaren medewerker van een bedrijf voor ongediertebestrijding in Enschede kent de wijken, maak diagnoses en analyses van uw woning en de totale omgeving, zodat ongedierte niet alleen wordt bestreden maar ook door preventieve maatregelen niet meer snel zal terugkeren. Want muizen of ratten verjagen is leuk en aardig, maar zodra de kou intreedt zoeken ze graag hun holletje weer op die ze nog kennen uit uw aangename huis of bedrijf.