Wat te doen bij een hittegolf?

Als het zonnetje eenmaal begint te schijnen in ons land zie je iedereen stralen. De eerste paar weken is het super lekker weer en zie je iedereen in een zomerse outfit. Totdat er een hittegolf komt. Maar wat moet je nou precies doen bij een hittegolf? Hieronder lees je wat verstandig is.

Wat is belangrijk?

Zorg dat je in je achtertuin een goede bescherming hebt tegen de zon, kies daarom voor een goede zonwering, overkapping of parasol. Smeer jezelf natuurlijk ook goed in tegen de zon, zodat je niet verbrand, drink veel water en zorg gewoon voor voldoende schaduw. Even in de zon kan geen kwaad maar niet te lang!

Hoe helpt een goede zonwering tegen een hittegolf?

Je moet het zien als een soort pantser, onze huid is als het ware een schild voor ons. Heb je een goede zonwering die de zon goed tegenhoud dan heb je als het ware een schild voor je huid. Voornamelijk zodat je niet verbrand en lekker in de schaduw kunt zitten. Een goede zonwering moet dan aan een aantal punten voldoen:

  • Een sterk doek hebben, zodat de zonwering lang mee gaat en er geen scheuren in het doek komen.
  • Een mooi en gegoten design.
  • Regen proof, er zal vast een moment komen dat je je zonwering open hebt staan en het regent terwijl je niet thuis bent, je wilt dan niet dat je zonwering kapot gaat. Het is dus handig als je zonwering ook regenbestendig is.
  • Bediening met een afstandbediening, tegenwoordig hoef je niet meer handmatig je zonwering uit te klappen, maar gaat dit door de druk op een knop. Er zijn zelfs zonweringen die je met een app op je smartphone kan uitklappen!

Zorg ervoor dat u dit op tijd regelt en klaar bent voor een warme zomer. Laat u informeren bij uw lokale zonwering specialist!