Ontruimen komt altijd ongelegen..

Gedwongen een huis of bedrijfspand moeten ontruimen komt altijd ongelegen. Er is vaak te weinig tijd & mankracht om dit op korte termijn goed te regelen. Helemaal als er een emotionele gebeurtenis aan vooraf ging zoals een scheiding of, erger nog, het overlijden van een dierbare.

Waarom uitbesteden van een woningontruiming

Eigenlijk zijn er niet heel veel verschillende redenen om een woningontruiming uit te besteden maar de redenen die we het meest tegen komen zijn:

  1. Overlijden
  2. Scheiden / samenwonen
  3. Faillissement
  4. Verhuizen naar verpleeghuis (grootouder)
  5. Emigratie

Bij het overlijden van een dierbare komt veel emotie kijken en dit zorgt ervoor dat het ontruimen soms onmogelijk is om zelf uit te voeren. Dan komt een woningontruiming door een professional goed van pas. Overlijden staat op een om dat er naast de emotie ook nog behoefte is aan spoed om te ontruimen.

Dat zelfde geld in het voorbeeld van een scheiding. Ruzie maakt het onmogelijk om nog normaal met elkaar te kunnen communiceren en in zulke gevallen is het soms raadzaam om dat tot een minimum te beperken. Ook komt het voor dat mensen kiezen voor een woningontruiming als ze gaan samenwonen. Vandaag de dag werken de man & de vrouw regelmatig beide fulltime. En als er dan ook nog kinderen bij komen kijken blijft er gewoonweg weinig tijd over voor dit soort werkzaamheden. Een woning ontruiming is namelijk nog niet zo gedaan.

Faillissement is nog zo’n reden dat vraagt om een ontruiming. Voordat faillissement is aangevraagd gaat er vaak een lange periode aan vooraf van stress. Je wilt niet zomaar opgeven en als het dan zover is voelt dat toch als een verloren strijd. Energie en inspanning is weg. Als er financieel ruimte is, is het belangrijk om voor je eigen rust te kiezen. En in dat geval kan het bijzonder prettig zijn om de hulp in te schakelen van een woningontruiming service.

Op de 4de plek van redenen om te ontruimen komt het verhuizen naar een verpleeghuis van bijvoorbeeld een grootouder. In sommige gevallen is het prima te verdelen onder de kinderen en kun je de ontruiming zelf uit voeren. Maar in dit soort gevallen kiezen de kinderen er toch regelmatig voor om het te laten doen een “ontruimer”.

Laatste “meest voorkomende reden” om te ontruimen is wanner een gezin gaat emigreren. Het gebeurd niet zo vaak maar als het gebeurd zijn er zoveel dingen te regelen dat een ontruiming van de woning er niet in past om dat óók nog eens zelf uit te voeren.

Met spoed uw woning ontruimen?

Wat de persoonlijke reden van een ontruiming ook is, feit blijft dat je betaald voor het outsourcen van werkzaamheden en dan wil je dat het goed uitgevoerd wordt en dat je er zo min mogelijk omkijken naar hebt. Als je daar naar opzoek bent dan ben je bij onze partner, de woningontruiming Centrale!

De woningontruimingcentrale is werkzaam in heel Nederland maar voornamelijk in Zuid-Holland:

En in Overijssel:

  • Almelo
  • Deventer
  • Enschede
  • Zwolle

 

Woningontruimingcentrale partner logo