5 tips om uw terras zomer klaar te maken

De dagen worden weer langer, meer licht en meer tijd om heerlijk in de tuin te zitten met de bbq aan en een lekker glaasje wijn.


De dagen worden weer langer, meer licht en meer tijd om heerlijk in de tuin te zitten met de bbq aan en een lekker glaasje wijn.

Is je terras alweer helemaal klaar voor deze avonden?

In deze blog gaan we het hebben over verschillende typen terrasoverkappingen en de nieuwste trends voor 2019!

1. Welke look gaat u voor?

Het terras is de plek waar de tuin overgaat in je huis. Het is belangrijk om na te denken over deze transitie. Denk daarbij aan het type materiaal voor het vloeroppervlak, bijv.:

  • Tegels
  • Hout
  • Grind
  • Etc

Ga je voor een strakke moderne minimalistische look of liever een klassieke oldschool uitstraling. Voor welke je ook kiest, je moet altijd bedenken welke kleuren er bij je huis en tuin gaan passen. Kleuren met dezelfde tinten doen het over het algemeen vaak goed samen.  

2. Hoeveel groen?

Een huis in de stad versus een huis in een landelijk gebied doet de keuze hierin ook nog wel behoorlijk afhankelijk maken. Indien je een grasveld in je tuin hebt dan is het een goed idee om planten of struiken terug te laten komen op het terras zelf om de overgang naar huis zo vloeiend mogelijk te maken.

3. Tuinmeubelen

Qua meubelen zijn er, afhankelijk van de grote van het terras, ook nog wat opties. Daar moet je ook denken aan de functie die het terras gaat dienen. Wordt het een plek waar veel gegeten wordt in de zomer? Dan wil je graag een eettafel met stoelen. Indien het puur een plek wordt om te relaxen met een wijntje, dan wil je liever gaan voor een loungebank en/of lekkere loungestoelen.

4. Water plus verlichting?

In Nederland kiezen we dan in de meeste gevallen voor een vijver, alleen zie je tegenwoordig ook nog weleens een zwembad opduiken. Zwemmen in koud water is namelijk heel goed voor de weerstand.

Water geeft altijd een rusttoestand alleen brengt het wel wat werk met zich mee. In het geval van een zwembad wellicht wat minder dan bij een vijver maar desalniettemin iets om over na te denken in het design van je terras. Ook hierin is de transitie erg bepalend voor de overall look van het terras en de tuin.

5. Heb je aan de terrasoverkapping gedacht?

De terrasoverkappingen van Weinor zijn een goede optie. Deze zijn namelijk beschikbaar in diverse modellen en daarom geschikt voor elke transitie van tuin naar huis. Van klassiek tot modern met een luxueuze uitstraling. Bijvoorbeeld de Pergotex terrasoverkapping die met zijn flexibele overkapping ook wel eens de cabrio wordt genoemd.

De Terrazza staat meer bekend om de overal elegantie, in combinatie met een lichtlijst LED/Design maakt het je terras echt helemaal af. Deze lichten kun je dimmen om een uber romantisch sfeertje te creëren.

Andere optie is de glasoase, deze maakt de transitie tussen tuin, terras en huis nog een stukje aangenamer en met deze zonwering kun je ook in lente of herfst genieten van je tuin. Handig als het nog een tikkeltje fris is.